Hunajatalo Hunajainen Sam Oy

yritys-kenno

Yrityksemme

Olemme Hunajainen SAM. Perheyrityksemme on palvellut hunajanystäviä pian jo kolmenkymmenen vuoden ajan.

Kaikki alkoi, kun perustajamme Kari Koivulehto sai ensimmäisen mehiläispesänsä joululahjaksi vuonna 1964. Kymmenen vuotta myöhemmin Kari alkoi opettaa mehiläistaloutta Helsingin yliopistolla. Karin innostus johti yrityksemme perustamiseen vuonna 1987. Toimimme aluksi nimellä Suomen Ammattimehiläistarhaajat SAM Oy.

Hunajakulttuurin kehitys lähellä sydäntä

Toimintamme perustana on rakkaus hunajaan ja teemme kovasti töitä suomalaisen hunajakulttuurin kehittämiseksi. Olemme tuoneet ensimmäisinä suomalaisten keittiöihin juoksevan hunajan hunajapulloissa ja hunajatikuissa sekä Reilun kaupan hunajan.

Innostamme koti- ja ammattikeittiöitä hunajan monipuoliseen käyttöön ruoanlaitossa ja leivonnassa. Kehitämme uusia hunajatuotteita ja luomme jatkuvasti uusia hunajareseptejä yhteistyössä ravintola-alan huippuammattilaisten kanssa.

yritys-purkki

Laadukas hunaja – laaja hunajavalikoima

Hunajaisten makuelämysten takaamiseksi tarjoamme erilaisia hunajia erilaisilta satoalueilta. SAM-hunajien maku, väri ja juoksevuus syntyvät kukin valittujen alueiden kasvillisuudesta.

Olemme ylpeitä siitä, että hunajavalikoimamme on Suomen laajin ja monipuolisin. Valikoimaamme kuuluvat monet erilaiset juoksevat ja kiteiset hunajat, kuten luomu- ja Reilun kaupan hunajat, hunajatikut ja -pikarit sekä laji- ja alkuperämaahunajat. Hunajien korkea laatu on meille perusasia.

Uskomme reiluuteen. Olimme yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka sai oikeuden käyttää Reilun kaupan merkkiä Suomessa.

Aktiivista toimintaa hunaja-alalla

Olemme aktiivisia hunaja-alan tärkeimmillä kansainvälisillä foorumeilla. Yritystoiminnan vetovastuussa on nyt toinen sukupolvi, ja jatkamme jäseninä muun muassa seuraavissa yhteisöissä:

Euroopan Hunajayhdistys FEEDM, Reilu kauppa ry, Pro Luomu ry, Elintarviketeollisuus ry, Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML ry, Euroopan hedelmä- ja kasvistoimijoiden yhdistys PROFEL, Ammattikeittiöosaajat ry, Ruokatieto Yhdistys ry, Perheyritysten Liitto ry sekä Suomen Yrittäjät ry.

“Perustin Hunajainen SAM Oy:n rakkaudesta ja kiintymyksestä hunajaan. Halusin yhä useamman ihmisen löytävän hunajan omakseen.” – Kari Koivulehto, Hunajainen SAM Oy

Perustaja

Hunajainen SAM Oy:n perustaja
Kari Koivulehto oli hunaja-alan moniosaaja.

Hunajatalomme perustaja Kari Koivulehto oli kansainvälisesti arvostettu hunaja-alan moniosaaja. Hänen vaikutuksensa mehiläis- ja hunajatoimintaan oli merkittävää niin Suomessa kuin maailmanlaajuisestikin. Kari Koivulehto »