Päärynä- vuohenjuustopiiraat

_EN_3267

Kuinka ollakaan kävi niin, että kaupasta tarjouksesta ostamani päärynät olivat kaikkea muuta kuin kypsiä. Piti siis tehdä niille jotain. No, ei pulmaa johon ei hunajapurkista löytyisi vastausta! Niinpä ryhdyin kaivelemaan pakastekaappiani ja sieltähän löytyi kuin löytyikin hätävarana pitämäni valmis murotaikina. Siispä tarteletteja vääntämään, koska täytteeseen tarvittavat ainekset löytyvät aina jääkaapistani.

Koska päärynä ja juusto ovat maailman parhaat ystävät päätin sujauttaa täytteeseen muutaman nokareen vuohenjuustoakin. Seuraavalla kerralla testaan ehkä homejuustoa!

_EN_3210

Päärynä-vuohenjuustopiiras 

1 valmis pakastemurotaikina

5 suurta tiivislihaista päärynää

4 kananmunaa

2 dl ranskankermaa (tai mascarponea)

1 dl hunajaa

1 paketti pehmeää vuohenjuustoa oman makusi mukaan.

1 dl suolattomia pistaasipähkinöitä

Voit tehdä tämän piiraan joko yhteen isoon tai useampaan pieneen vuokaan.

Sulata taikina paketin ohjeen mukaan ja kaulitse se hiukan ohuemmaksi. Vuokaasi apuna käyttäen ota siitä reilusti vuokiasi suurempia pyörylöitä ja painele taikina piirakkavuokiin niin, että taikinan reunat valahtavat reilusti vuoan reunojen yli. Näin taikina pysyy esipaiston aikana paikallaan, eikä valahda vuoan sisään.Pistele taikina haarukalla.

_EN_3207

Paista piiraita 180°C uunissa kunnes väri muuttuu kullanruskeaksi, noin 10-15minuuttia. Nyt voit joko leikata veitsellä tai kaulita kaulimella ylimääräisen taikinan pois.

 

Vispaa sekaisin munat, mascarpone ja hunaja ja kaada seos esipaistettuihin taikinakuoriin lisää vielä muutama nokare vuohenjuustoa jokaiseen vuokaan ja paista 180°C asteessa vielä noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hiukan pullistunut ja hyytynyt.Isossa vuoassa tämä kestää hiukan pieniä kauemmin.

Leikkaa sillä aikaa päärynät lohkoiksi ja kuumenna paistinpannulla ruokalusikallinen voita ja toinen samanlainen hunajaa. Kypsennä päärynälohkoja pannulla, kunne ne saavat kauniin värin, mutta ole tarkkana, etteivät ne pehmene liikaa.

 

Asettele päärynälohkot kauniisti piiraiden päälle ja koristele pistaasipähkinärouheella.

_EN_3265

Saman reseptin voit toteuttaa hyvin myös omenista. Valitse tällöin hapahko laatu.

Iloa ja valoa syksyyn!

 

 

Comments are closed.