Mansikkatarteletti vuohenjuustolla ja mantelipohjalla

Mansikka-aika lähenee jo kohta loppuaan, mutta vielä on aikaa tehdä niistä jotain ihanaa, joten halusin kokeilla yhtä jännää yhdistelmää, jota olen joskus maistanut, nimittäin mansikoita ja vuohenjuustoa.

Kun vuohenjuuston sekaan lorottaa sopivasti juoksevaa hunajaa, niin sen suolaisuus jännästi taittuu ja syntyy ihana ‘suolasmakea’ maku, josta kovasti tykkään.

Jos tämä yhdistelmä ei sinua  houkuttele, voit tietysti täyttää pohjan vaikka hunajalla notkistetulla mascarponella, mutta kokeile nyt kumminkin vuohenjuustoa ensin!

Pohjassa ei ole lainkaan muita jauhoja kuin mantelia, joten resepti sopii hyvin myös gluteenia välttäville.

NÄITÄ TARVITSET POHJAAN:

5 dl mantelijauhoja

2 rkl kaakojauhetta (ei sokeroitua)

½ tl suolaa

1 dl kookosöljyä (sulatettuna)

4 rkl Sam juoksevaa metsähunajaa Salamancasta

Käytin tässä raakasuklaajauhoa, sillä sokeroidut kaakaojauhot eivät tähän sovi, tulee liian makeaa.

Tuo musta 'läikkä' jogurtin päällä on yhden vaniljatangon siemenet. Tanko on halkaistu terävällä veitsellä ja siemenet kaavittu sen tylsällä puolella tangosta irti. Tangon laitoin purkkiin yhdessä tomusokerin kanssa ja kohta minulla on maukasta vaniljasokeria!

Vaniljatangon siemenet näkyvät täytteessä kivasti mustina pilkkuina.

 

NÄITÄ TARVITSET TÄYTTEESEEN:

250g pehmeää vuohenjuustoa

1 vaniljatangon siemenet

1,5 dl kreikkalaista jogurttia

4 rkl juoksevaa SAM luomuhunajaa

1 dl minttusilppua

mansikoita

TEE NÄIN:

Sekoita kulhossa mantelijauho, kaakao ja suola. Lisää sula kookosöljy ja hunaja ja sekoita taikinaksi.

Painele taikina joko yksittäisiin vuokiin tai yhteen suureen vuokaan (24sm) ja pistele taikinaan reikiä haarukalla.

Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Paista pohjaa uunissa 170-asteessa n 20 minuuttia, kunnes se saa hiukan väriä pintaan.

Näistä kuvista näet, että käytin vähän liian paljon takinaa aina yhteen tartelettiin. Ohuempi olisi herkullisempi. Mutta pelkäsin, että en saa ohutta ehjänä pois vuoasta! Ole sinä näppärämpi 🙂

Sekoita täytteen ainekset keskenään, levitä täytettä piiraalle ja anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen kuin asettelet mansikat kauniisti täytteen pinnalle.


Ihanan murea kuoresta tuli, vaikka vähän paksu olikin. Vuohenjuustotäyte minttusilpulla piristettynä ja hunajalla makeutettuna on niin hyvää, että suosittelen sitä mansikoiden kaveriksi, vaikka taikinaa et jaksaisi tehdäkään!

Hunajaisia mansikkahetkiä! Sikke

Comments are closed.