Joulukakku

Jouluna pitää tietysti olla tarjona joulukakkua. Minulle se tarkoittaa kuivakakkua, joka ei olekaan kuiva, vaan mehevä. Sellainen, joka senkun paranee  joulunpyhien aikana, jos ei jouluherkkujen runsaudensarvessa päädy samantien parempiin suihin. Ja niin helppo pitää ohjeen olla, että uuden tekeminen ei ole temppu eikä mikään, jos kakku kesken kaiken loppuukin, kun yllärivieraat popsivat kakun suihinsa viimeistä murenaa myöten! Tässä on just sellainen kakku, olkaa hyvä!

NÄITÄ TARVITSET:

170g hunajaa (voisit kokeilla SAMin inkiväärihunajaa, jos inkivääristä pidät, muuten käytä juoksevaa luomuhunajaa)
140g voita
1,2 dl (85g) vaaleaa muscovadosokeria (demererasokeri ja fariinisokerikin käyvät, eikä epäonnistu perusvalkoisellakaan, maku vähän laimenee vain)
2 kananmunaa
3 dl (200g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
vettä

Näyttää hurjalta määrältä makeaa, mutta onneksi siitä on suurin osa hunajaa! Ja ethän sitä kakkua ihan yksin syö... vai syötkö.?

Näyttää hurjalta määrältä makeaa, mutta onneksi siitä on suurin osa hunajaa! Ja ethän sitä kakkua ihan yksin syö... vai syötkö.?

Mittaa hunaja, voi ja sokeria kattilaan, lisää teelusikallinen vettä ja sekoittele keskilämmöllä, kunnes seos on sulanut tasaiseksi. Ota kattila liedeltä ja lisää seokseen kaksi kananmunaa ja jauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun 18 sentin kakkuvuokaan ja paista uunissa 180C asteessa 40-45 minuuttia tai kunnes kakkuun pistetty tikku tulee kuivana ulos.

Kakusta tulee kivasti rustiikkinen, kun vuoan vuoraa rutistetulla leivinpaperilla.

 

Tee kakun paistuessa sille kuorute:

55g tomusokeria
1 rkl kirkasta hunajaa
tilkka kuumaa vettä

Sekoita sokeri ja hunaja keskenään ja ohenna lusikallisella tai kahdella kuumaa vettä.Varo ohentamasta liikaa (minulle kävi niin :()

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koristele kakku kuorrutteella mielesi mukaan.

Kakun koristeluun kannattaa pyytää lapsosia mukaan. Saattaa syntyä vähän kiinnostavampi lopputulos, kuin tämä minun luomus

 

Ja sitten vaan kakku tarjolle! Se on mehevä ja muheva ja maistuu ihanasti toffeelle! Voit tietysti lisätä taikinaan vaikkapa  ruokalusikallisen unikonsiemeniä, jos kaipaat kivaa purutuntumaa, tai appelsiininkuoriraastetta, mutta minusta tämä on paras juuri hunajaisen makuisena.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muru kerrallaan kakku katoaa parempiin suihin. Varustadu tekemään kaksi!

Comments are closed.