Hunajaista kauraa ja mustikoita

Koko kesän olen aloittanut aamuni pirtelöllä, jossa on kauden marjoja, kourallinen pähkinöitä,  Saarenmaan omenamehua, muutama viherkaalin lehti, puolikas banaania antamassa pehmeää rakennetta ja kaiken kruununa lusikallinen hunajaa. Mutta elokuun sateen ropistessa ikkunaan tekee yht'äkkiä mieleni puuroa! Puuroista suosikkini on vanha kunnon kaurapuuro. Siihen lisään reilun voisilmän, lämmintä maitoa ja kanelia ja siihenkin kuuluu lusikallinen luomuhunajaa. Joskus kruunaan koko komeuden murskatuilla pähkinöillä ja tuoreilla marjoilla.

Tämä resepti on uunissa kypsennetty yhdistelmä näitä kaikkia. Se on Amerikassa tunnettu nimellä 'baked oats' ja versioita on monenlaisia riippuen tekijän mieltymyksistä. Minun versiossani on kauran lisäksi pähkinöitä, siemeniä, hunajaa ja pakastettuja mustikoita.

Nautin sen maustamattoman luomujogurtin kanssa ja lisään vielä lopuksikin lusikallisen hunajaa 🙂 Teeppä tätä kerran ja veikkaan, että olet koukussa! Ja jos tarjoat tätä ystävillesi osana sunnuntaibrunssia, voit olla varma, että reseptin haluavat kaikki.

NÄIN SEN TEET

SEKOITA KULHOSSA JA KAADA NOIN 20 SENTTISEEN VUOKAAN:

5 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1 tl vaniljaa (mieluiten aitoa ja luomua, jota minulla ei juuri nyt ollut, joten käytin vaniljasokeria)

ripaus suolaa

½ dl kuivattuja luomuaprikooseja pilkottuina

SEKOITA JA LISÄÄ VUOKAAN

2 kananmunaa

1 dl juoksevaa Sam luomuhunajaa

5 dl maitoa

SEKOITA PIENESSÄ KULHOSSA  JA LISÄÄ SITTEN VUOAN PINNALLE

½ dl Sam juoksevaa luomuhunajaa

2 rkl mietoa oliiviöljyä

1 dl siemeniä. Minulla oli kurpitsan, auringonkukan ja sesamin siemeniä sekä pähkinärouhetta, mutta tätä voi vaihdella maun ja kaapin sisällön mukaan.

LISÄÄ VIELÄ LOPUKSI VUOAN PINNALLE

2 dl pakastemarjoja. Minulla oli mustikoita, mutta kaikki marjat ja niiden yhdistelmät käyvät yhtä hyvin.

Paista kaura-hunajaherkkua uunissa 175-asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on kauniin kullanruskea.  Paista uunin alaosassa ja peitä pinta leivinpaperilla, jos se tuntuu tummuvan liikaa, hunaja on herkkä kuumuudelle.

Lisää vielä tuoreita tai pakastettuja marjoja ja luonnonjogurttia tarjoiluun.

Viimeinen silaus syntyy  juoksevalla luomuhunajalla! Paistos on parhaimmillaan vielä lämpimänä, mutta katoaa parempiin suihin vielä kylmänäkin.

Hunajaisia puurohetkiä syksyynne! Kiva, että seuraatte näitä reseptejä 🙂 Sikke

Comments are closed.