Hunajaiset katkaravut kahdelle

Hämmästyttävää, kuinka moneen suolaiseen ruokaan hunaja sopii. Eikä se lisää ruokalajille ainoastaan makeutta, vaan monipuolisen jännän twistin, joka syntyy, vaikka hunajaa olisi mukana vain vähän. Jos sen jättää pois tai korvaa jollain muulla makealla, ei maku ole sama. Sokerin voi monessa korvata hunajalla, mutta ei toisinpäin.

Tässä reseptissä hunaja antaa pyöreän, lempeän makeutensa kastikkeelle, joka tarjotaan katkarapujen ja avocadon kera. Oi että oli hyvää! Ja niin helppo tehdä, että onnistuu vasta-alkajaltakin, kun annan tässä ohjeen.

_EN_3273

Näitä tarvitset - ja vähän muutakin. Kaikki tarvittavat ainekset löytyvät raaka-ainelistasta.

Laita kattilaan:

1/2 punasipulia
1 dl vettä
1 rkl hunajaa

Keitä pari minuuttia ja jätä maustumaan.

_EN_3284Pilko  1 valkosipulinkynsi oikein pieneksi silpuksi (mutta älä puserra). Laita paistinpannu matalalle lämmölle ja lisää pannulle 2 rkl oliiviöljyä. Kuullota siinä valkosipulisilppua hetki, lisää 1/2 rkl hunajaa ja kourallinen silputtua persiljaa sekä 1/2 dl kermaa. Tippa sitruuna sopii tuomaan happoa. Tarkista maku ja viimeistele se suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi kuoritut katkaravut ja kääntele niitä hetki kastikkeessa pannulla, että ne lämpenevät, mutta älä keitä, siitä ne sitkistyvätt

_EN_3321Kokoa annos lautaselle niin, että kummallekin lautaselle tulee puolikas avokado, puolet katkarapukastikkeesta ja annoksen kruunuksi sopivasti hunajavedessä kylvetettyjä punasipuleita.

_EN_3331

Nauti kera kylmän, raikkaan valkoviinin ja rapeakuorisen leivän, jolla voit pyyhkiä suuhusi viimeisenkin kastikepisaran. Sikke

Comments are closed.