Hunajainen vaniljavanukas ja kirsikoita

Oman maan mansikoita odotellessa ostin Muhun kyläkaupasta  kirsikoita.  Mutta eihän ne kovin makeita olleet, joten laitoin ne hunajakylpyyn ja tarjosin hunajalla maustetun vaniljavanukkaan kanssa.

Siitä tuli ihan taivaallisen hyvää, joten tätä samaa reseptiä testaan uudelleen, heti kun mansikat kypsyvät.  Resepti on kätevä isollekin joukolle, sillä vanukkaan voi valmistaa vaikka päivää ennen tarjoilua ja lisätä marjat vasta viimehetkellä.

NÄITÄ TARVITSET:

2 dl täysmaitoa

2 dl vispikermaa

1 vaniljatanko halkaistuna ja siemenet raavittuna

½ tl kardemummaa

4 keltuaista

¾ dl juoksevaa hunajaa

ripaus suolaa

PÄÄLLE:

kirsikoita pyöräytettynä Laventelihunajassa

granaattiomenan siemeniä ja mintunlehtiä

TEE NÄIN: 

Kuumenna maito ja kerma paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos alkaa hiukan kuplia reunoilta. Ota kattila pois levyltä, lisää vaniljatangon siemenet ja tanko sekä kardemumma ja suola seokseen. Peitä kattila kannella ja anna maustua 10 minuuttia. Poista sitten vaniljatanko.

Lisää hunaja keltuaisiin ja vatkaa ne isossa kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Hunaja ei vaahtoudu samalla tavalla kuin sokeri, seos jää vähemmän kuohkeaksi kuin sokerin kanssa vatkaten. Tämä ei vaikuta makuun, mutta koostumuksesta tulee pehmeämpi.

Yhdistä keltuais-hunajavaahto kermamaitoon ja täytä annosvuoat seoksella.

Kypsennä vuokia vesihauteessa 170-asteessa, kunnes vanukas irtoaa hiukan reunoista, eikä ole enää höllyvää keskeltä. Veitsenterän pitäisi tulla puhtaana ulos. Tämä kestää 60-70 minuuttia.

 

Anna vuokien jäähtyä kunnolla ennen kuin lisäät hunajassa kieräytetyt kirsikat ja halutessasi myös pomegranaatin siemenet. Mintunlehdillä saat lisäväriä ja makua annokseen

Kirsikoiden ja mansikoiden lisäksi vanukkaan  voi tarjota aina sesongissa olevien marjojen kera. Kirpeät marjat sopivat erityisen hyvin, koska vanukas on hunajaisen makea ja samettisen pehmeä.

Comments are closed.