Hunajainen pähkinänamipala kevään kekkereihin

Kun kevään monet juhlat lähestyvät, täytyy varastossa olla erilaisia herkkureseptejä jokaiseen makuun. Tilanne on usein hankala, koska vierailla saattaa olla monelaisia ruokavalioita ja isäntäväki on helisemässä, miten saada kaikki tyytyväisiksi.

Sen olen kuitenkin huomannut, että kiva makea suupala tuntuu kelpaavan juhlissa kaikille niillekin, jotka arkena kaikkea makeaa välttelevät. Ja kun se makea on itse hyvistä aineksista tehty, niin sen voi myös hyvillä mielin nauttia.

Nämä pienet namipalat voit valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlia ja säilyttää tiiviissä laatikossa. Näin on yksi huoli poissa juhlapäivän työlistalta. Yhdestä satsista riittää pitkälle, sillä pieni pala tätä riittää tekemään suun makeaksi.

NÄITÄ TARVITSET:

100 g voita

2 dl raakasokeria

0,75 dl SAM luomuhunajaa

7 dl sekalaisia pähkinöitä

150 g tummaa suklaata

TEE NÄIN:

Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.

Vuoraa leivinpaperilla 30 x 20 uunivuoka.

Sulata voi, sokeri ja hunaja ja anna pulputtaa kunnes sokeri on kokonaan sulanut ennen kuin lisäät pähkinät.

IMG_1983

Sekoita hyvin ja kaada seos sitten vuokaan.

IMG_1985

Kypsennä 10 – 15 minuuttia ja ota sitten vuoka ulos uunista ja anna paistoksen jäähtyä kokonaan vuoassa.

IMG_1991

Sulata sillä aikaa suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Ota pähkinälevy vuoasta, käännä se vuokaan niin, että pohjapinta tulee päälle..

IMG_1993

ja valuta sula suklaa pinnalle ja tasoita se kulmasta kulmaan.

IMG_1995

Kun suklaa on kovettunut, leikkaa levy terävällä veitsellä suupaloiksi.

IMG_1999

IMG_2011

Iloa ja valoa ja hyvää mieltä kevään kekkeraihin - suu makiana on helppo hymyillä!

Sikke

 

Comments are closed.