Hunajainen mustikkakakku

Marjakaudesta suunnataan kohta kohti suklaisempia ja muita syksyisempiä herkkuja, mutta sitä ennen täytyi hyödyntää ne mustikat, jotka pakkasen kylmyydessä vielä hytisivät. Täällä Namastessa nimittäin  tyhjennetään jääkaapit ja pakkaset  juuri näillä hetkillä, enkä kuljeta pakasteita täältä minnekään. Kaupungissa on uudet herkut!

Perusmustikkapiirakkaa tuli tänä kesänä tehtyä ainakin parikymmentä kertaa ja vaikka se ihana onkin, niin  mielelläni teinkin jo vähän toisenlaisen leivonnaisen. Tämä ihanuus sopii hyvin jälkkäriksi vaikka hunajaisen kaaliherkun jälkeen. Senkin reseptin löydät tästä blogistani.

 

NÄITÄ TARVITSET:

100 g voita huoneenlämpöisenä

2 dl hunajaa (käytin 1 dl SAM Suvipäivän hunajaa ja 1 dl SAM Metsähunajaa)

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 munaa

3 ½ dl vehnäjauhoja (korvasin valkoisen vehnän puoliksi täysjyväjauhoilla)

1 ½ dl kermaviiliä

n. 3 dl mustikoita + 2 rkl perunajauhoja (saa olla pakastettuja mustikoita)

TEE NÄIN:

Vatkaa pehmeä voi ja hunaja vaahdoksi. Eikä todellakaan tarvitse käyttää kahta eri makuista hunajaa, mutta minulla alkoi olla purkkien pohjat näkyvissä, joten otin mitä on ja hyväähän siitä väkisinkin tuli.

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Tumma jauho on kokojyvää, jota mielelläni aina käytän osana jauhoseosta, koska se antaa kivasti makua ja on tietysti myös terveellisempää.

Lisää jauhoseos, munat ja kermaviili kaikki yht’aikaa voi-hunajaseokseen ja sekoita hyvin. Jos lisäät munat yksitellen ja vatkaat välillä niin taikina helposti juoksettuu. Se ei vaikuta makuun, mutta tässä reseptissä saa kaiken pistää sekaisin kerrallaan 🙂

Sekoita perunajauhot pakastemustikoihin.

Levitä puolet taikinasta 22 senttisen leivinpaperilla vuoratun (tai voidellun ja korppujauhotetun) vuoan pohjalle ja kumoa mustikat taikinan päälle, sekä loppu taikina mustikoiden päälle. Minulla löytyi punaviinipuskissa vielä marjoja, joten sekaan vaan niitäkin!

Paista uunissa 180-asteessa noin 45 minuuttia. Peitä pinta foliolla, jos se tuppaa tummumaan paiston loppuvaiheessa.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin koristelet sen. Helpoimmalla pääset, kun ripottelet pinnalle pölysokeria, mutta jos täydellisyyttä havittelet, niin sekoita kermaviiliin lusikallinen hunajaa ja koristele kakku sillä ja vaikkapa punaviinimarjoilla, kuten itse tein. Kakku senkun paranee, jos koristelet ja tarjoat sen vasta paistoa seuraavana päivänä.

Mustikat tuppaavat helposti valumaan vuoan pohalle, mutta eihän se makuun vaikuta, sieltä ne suuhun lusikoidaan ihan yhtä hyvin kuin pinnaltakin. Mutta voihan kakun myös paiston jälkeen kumota toisinpäin, jos haluaa marjakerroksen pinnalle 🙂

Vinkki: Tähän kakkuun sopii hienosti myös muut pakastemarjat tai raparperi.

Ihanaa syksyä - kynttilät palamaan ja kakku uuniin!!   <3 Sikke

Comments are closed.