Hunajainen mansikkakakku

Voiko olla kesää ilman mansikkakakkua? Aivan, ei todellakaan voi. Mutta ei sen valmistamisen tarvitse olla monimutkainen ja aikaa vievä, kun mehukkaan ja suloisen makean kakun saa aikaiseksi vähemmälläkin vaivalla.

Kakun maussa tähtinä tässä kotimaiset luomumansikat ja SAM Kesäpäivän luomuhunaja! Jo näiden kahden herkun ajatteleminen yhdessä saa veden herahtamaan kielelleni. Taikinakin on niin hyvää, että sen voisi syödä paistamatta!

Tässä reseptissä ei tarvitse vaivata eikä veivata, kaulita eikä kohottaa. Ainoastaan sekoittaa kuivat aineet keskenään ja kosteat keskenään ja sitten sekoittaa ne yhteen taikinaksi.

NÄITÄ TARVITSET

1 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl kauraryynejä
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
½ vaniljasokeria
¼ tl suolaa
¾ dl piimää
3 rkl voita sulatettuna tai auringonkukkaöljyä
4 kananmunaa
1 dl hunajaa
2 dl  tuoreita mansikoita pilkottuina
3 rkl ruokosokeria
Mansikoita sekä mintunlehtiä vielä kakun päälle

TEE NÄIN

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kauraryynit, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola.

Yhdistä toisessa kulhossa piimä, voi (tai öljy), kananmunat ja hunaja tasaiseksi seokseksi.

Yhdistä nämä kaksi seosta ja lisää taikinaan varovasti käännellen pilkotut mansikat.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, ripottele sokeri kakun pinnalle ja paista uunissa 175 asteessa  noin 25 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuin otat sen vuoasta ja tarjoat, sillä taikinan mansikat tekevät siitä hyvin kostean.

Tarjoa kakku vaniljalla ja hunajalla maustetun jogurtin tai vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Kakku ei ole kovin makea, joten säädä makeutta lisäksi valitsemallasi herkulla.

Mansikkaista Juhannusjuhlaa ja koko kesää teille kaikille! Iloa ja valoa jokaiseen päivään - ja tietysti HUNAJAA!

Sikke

Comments are closed.