Hunajaisen rapea granola

Olen hullaantunut granolaan! Se on minusta parempaa kuin mysli, koska se on rapeaa ja vähän makeaa. Mutta makeus ei ole tässä tapauksessa syntistä, koska se tulee hunajasta ja kuivatuista hedelmistä.

En tiedä mitään parempaa alkua aamulle, kuin annos maustamatonta jogurttia, rapeaa granolaa ja sesongin hedelmää. Kaiken kruunuksi vielä loraus mehiläisten kultaa - juoksevaa hunajaa.

Teen granolaa aina pellillisen, siitä riittää parin viikon aamisten tarpeisiin. Vaikka totta puhuen, napsin sitä mielelläni myös illalla...

NÄITÄ TARVITSET:

7 dl kaurahiutaleita
3 dl pähkinöitä ja manteleita murskattuina
1 tl kanelia
1 tl hienoa merisuolaa
1 tl jauhettua inkivääriä
½ tl vaniljaa
½ dl auringonkukan siemeniä
½ dl pellavansiemeniä
1 dl extra neitsyt oliiviöljyä
1 dl SAM-laventelihunajaa

1 dl kuivattua aprikoosia pilkottuna
1 dl kuivattuja karpaloita

TEE NÄIN:

Lämmitä uuni 170°C .

Kata uunipelti leivinpaperilla.

Sekoita isossa kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät, siemenet, mantelit, suola, kaneli ja inkivääri ja vanilja. Sekoita.

Lisää kulhoon öljy ja hunaja ja sekoita hyvin – onnistuu parhaiten käsin.

Levitä seos uunipellille ja tasoita lusikalla tasaiseksi kerrokseksi.

Kypsennä uunissa 15-20 minuuttia välillä kerran sekoittaen.

Pidä uunia silmällä, sillä hunaja tummuu nopeasti.

Anna granolan jäähtyä ennen kuin lisäät sekaan pilkotut kuivahedelmät.

Granola rapeutuu jäähtyessään. Parhaiten se säilyttää rapeutensa suljettuna ilmatiiviiseen astiaan.

Hunajaisia granolahetkiä!  Nauti aamuin ja illoin - onnellinen olet silloin! Oho, runosuoni puhkesi solisemaan...

Jos haluat tietää enemmän suhteestani hunajaan ja miksi juuri SAM-hunaja on sydäntäni lähellä avaa tästä linkki omaan blogiini, josta asia selviää 🙂 Siellä on myös muutama kiva hunajapitoinen resepti ja vähän muutakin tietoa hunajasta.

 

 

Comments are closed.