Itsenäisyys maistuu makealle!

Makealle maistuu itsenäisyys, se on selvä. Juhlitaan sitä siis makeasti myös ja lisätään kuohujuomaan tilkka hunajaa! Tarjoa vieraillesi muunnos French 75 drinkistä, joka on  tarinan mukaan syntynyt ensimmäisen maailmansodan aikaan Harry's New York Bar -nimisessä baarissa Pariisissa baarimestari Harry MacElhornen toimesta.  Drinkissä oli kuulemma sen verran potkua, että se muistutti  French 75mm aseen pamausta. No, mikäs sen sopivampaa itsenäisyyden juhlistukseen. Aseillahan sekin aikanaan saavutettiin ja nyt voidaan nauttia hunajaista vaikka koko illan.

Hunajainen FRENCH75

3 cl giniä
1 tl juoksevaa hunajaa
1,5 cl sitruunamehua
6 cl shampanjaa (tai muuta kuohujuomaa) tai enemmänkin - oman maun mukaan.
sitruunankuorta lasin reunalle

Ravista gin, sitruunamehu ja hunaja jääkuutioiden kera drinkin sekoitusastiassa ja kaada se sitten shampanjalasiin.
Täytä lasi shampanjalla ja tiristä vielä sitruunankuoresta pisara sitrusöljyä lasin pinnalle. Nauti!

Itsenäisyyden viettoon kuuluu meillä usein niiden 'onnellisten' telkkarista tirkistely, jotka ovat saaneet kutsun presidentin linnaan juhlimaan. Kokemuksesta voin sanoa, että kotona ystävien kera juhliminen vie voiton linnan tungoksessa tanssimisesta, vaikka hieno kokemus onkin!

Siinä seurustellessa ja pukuja arvostellessa on helpoin syödä sormin syötäviä avoleipiä, jotka maistuvat kaikille ja jotka voi hyvin tehdä valmiiksi ennen vieraiden saapumista.

Tässä niistä muutama esimerkki. Kaikkia maustaa hunaja - kuinkas  muuten! Leivän voi valita niinkin, että kaikissa on erilainen ja jälkkäriversion voi tehdä myös paahdetulle pullasiivulle. Toteuta oma visiosi!

Savulohi on suomalaisten ikisuosikki! Hunajainen itse tehty kastike kruunaa maun.

Tähän herkkuleipään tarvitset:

Kastike:

1 rkl hienonnettua punasipulia
3 rkl Dijonin sinappia
1 rkl hunajaa
2 rkl tilliä silputtuna

Lisäksi: Tuorejuustoa, tilliä, mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Levitä paahdetun tai grillatun leivän päälle ensin ohut kerros tuorejuustoa ja sen päälle reilu ruokalusikallinen sinappikastiketta. Sitten silaat leivän savulohiviipaleella, ripauksella mustaa pippuria ja ohuilla siivuilla punasipulia ja korista koko komeus muutamalla tillinoksalla.

Leivän voit joko paahtaa leivänpaahtimessa tai paistaa grillipannussa tai vastuksen alla uunissa. Tilkka oliiviöljyä pinnassa toimii hyvin.

Näihin tarvitset:
(en anna täsmämittoja, koska riippuu kuinka monta leipää teet)

ricottajuustoa n. 3 rkl / leipä
hunajaa
oliiviöljyä
sitruunankuoriraastetta
mustaa pippuria ja sormisuolaa

Levitä leivän päälle ricotta, rouhaise myllystä mustaa pippuria ja ripauta hiukan sormisuolaa (Maldon on parasta). Lorauta lusikallinen oliiviöljyä ja toinen hunajaa ja ripottele lopuksi pinnalle sitruunankuoriraastetta.

Vihreän kiwihedelmän lisäksi voit käyttää myös keltaista tai näiden kahden yhdistelmää.

 

Jälkiruokaleipä kruunaa itsenäisyyden komeasti!

Tarvitset:

2 dl vispikermaa
1 dl mascapone tuorejuustoa

3 rkl juoksevaa hunajaa (maistele!)
pinjansiemeniä
kiwihedelmiä
(tarvitset yhden hedelmän per leipä. Leikkaa hedelmän molemmista päistä pala pois ja kuori hedelmä niin, että se seisoo toinen leikattu pää leikkuulaudalla ja leikkaat kuoren pois siivu kerrallaan terävällä veitsellä ylhäältä alaspäin.)

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla niin, että pinta saa hiukan väriä. Vispaa kerma ja mascarpone sekä hunaja tasaiseksi  - älä vatkaa liikaa! Levitä vaahto leivälle ja lado siivutettu kiwihedelmä kerman päälle. Viimeistele pinjansiemenillä ja mintunlehdillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 KIPPIS ITSENÄISYYDELLEMME JA KIITOS KAIKILLE SEN MEILLE LUNASTANEILLE!
Sikke <3

 

Comments are closed.