Sienirisotto hunajalla ja kuusenkerkillä

Ropellilta ihana sienirisotto-ohje!

Mikä olisikaan parempi tapa julistaa syksy virallisesti alkaneeksi, kuin lähteä sienimetsälle. Yksi syksyn ehdottomista suosikeista on sieniruuat, jotka maistuvat koko perheelle. Mikäli keväältä on jäänyt kuusenkerkkiä ylitse, sopivat ne mainiosti myös mukaan sienirisottoon. Kokeile siis tätä maukasta sienirisottoa joko kuusenkerkin kera tai ilman, molemmat versiot ovat suussa sulavia

NÄITÄ TARVITSET:

3 dl Risottoriisiä
50g voita
400g metsäsieniä (itse käytin haperoita ja suppilovahveroita)
5 dl kanalientä
2 dl kermaa
2 rkl metsähunajaa
Puolikas nippu kevätsipulia silputtuna
Kourallinen kuusenkerkkiä silputtuna, jätä muutama koristeluun
Suolaa
Mustapippuria

VALMISTUS:

Lisää pannulle voi, freesaa siinä sienet, kevätsipulit ja silputut kuusenkerkät, lisää lopussa hunaja. Lisää sekoitukseen risottoriisit, hämmennä hetki. Lisää joukkoon kanaliemi asteittain, kunnes neste on aina imeytynyt.

Kruunaa lopuksi kermalla, tsekkaa maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Anna risoton vetäytyä hetki, kokoa annos lautaselle ja koristele kokonaisilla kuusenkerkillä!