Paistettua kuhaa ja varhaisperunoita sitruuna-hunajavoilla

Ropellilta resepti pimeneviin loppukesän iltoihin!

Vielä on kesää jäljellä! Kokeile nyt Ropellin uutta kuhareseptiä kesän viimeisiin iltoihin. Helppo ja nopea ateria, joka kruunaa päättyvän, ihanan lämpimän kesäkauden!

NÄITÄ TARVITSET:

Kuhafileitä (2kpl/hlö)
1kg perunoita
Voita kalan paistamiseen

100g voita
Tillinippu
1/2 sitruunan mehu
1tl suolaa
1rkl hunajaa

VALMISTUS:

Laita perunat kiehumaan ja tällä välin voit valmistaa kastikkeen, sekä kuivata fileet ylimääräisestä nesteestä.

Sulata voi kattilassa ja sen kuumentuessa lisää voisulan joukkoon hunaja, sekä sitruunamehu ja anna sekoittua. Lisää mukaan pilkottu tilli ja mausta suolalla. Maista kastiketta ja totea nohevana suolan, makeuden ja hapokkuuden olevan kohdillaan!

Paista kuhafileet pannulla, aloita nahkapuolesta. Fileiden koosta riippuen paista 2-3min/ puoli, itse pidän rapeasta nahkapuolesta, lihapuolen jäädessä mehukkaaksi.

Varhaisperunat kypsyy n.20 minuutissa, joten tässä on kesän parhain a la carte-annos kotikonstein.

Kokoa annos, valuta kastiketta sekä perunoiden, että kuhafileiden päälle. Ripottele annoksen päälle vielä tuoretta tillisilppua ja lumoa kanssasyöjät kesäiltojen parhaalla kalaruualla!