Omena-Hunaja Blondies

Blondie-pohja:

150 g voita
100 g valkosuklaata
1 dl juoksevaa Hunajainen SAM Luomuhunajaa
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja

Päälle:

5 pienehköä omenaa
juoksevaa Hunajainen SAM Luomuhunajaa
kanelia

Tarjoiluun:

vaniljajäätelöä, kanelia ja Hunajainen SAM Luomuhunajaa

Valmistus:

  1. Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä, jäähdytä hetki ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
  2. Lisää yksitellen hunaja, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot.
  3. Vuoraa reunallinen uunivuoka (n. 17 x 25 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan.
  4. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Asettele siivut taikinan päälle.
  5. Valuta pinnalle hunajaa ja ripottele kanelia.
  6. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Siirrä jääkaappiin viilentymään.
  7. Leikkaa kylmänä neliöiksi. Tarjoile vaniljajäätelön, hunajan ja kanelin kera.

"Amerikkalaisista suklaaihanuuksista, brownie-leivoksista, tunnetaan myös vaalea sisarleivonnainen, blondies. Tässä Kinuskikissan blondie-versiossa tumma suklaa on korvattu valkosuklaalla ja taikina on makeutettu luomuhunajalla. Hunaja ei dominoi makumaailmaa, mutta antaa taikinalle vienon viehkeää aromia.

Brownie-leivosten tapaan pohjan on tarkoitus jäädä hieman taikinaiseksi, mikä takaa leivosten mehevän koostumuksen. Halutessaan kypsennysaikaa on toki mahdollista jatkaa. Omenat on tärkeää leikata ohuiksi siivuiksi, jotta ne ehtivät kypsyä parissakymmenessä minuutissa.

Leivokset eivät vaadi lisukkeita, mutta halutessaan ne voi tarjoilla vaniljajäätelön kera. Komeuden kruunaa päälle valutettu hunaja ja ripaus kanelia."

Reseptin on luonut Sini Visa / Kinuskikissa.fi