Karvatassun hunaja-mustikkamuffinssit

15 pientä muffinssia

TARVITSET:

2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl kermaa
150g leivontamargariinia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g mustikoita (tuore tai pakaste)
4 rkl SAM hunajaa & inkivääri

KREEMIIN:

3 dl kermaa
200 g vaniljan makuista tuorejuustoa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
3 rkl SAM hunajaa & inkivääri
( 3 rkl mustikoista sulanutta mehua)

VALMISTUS:

  1. Ota munat huoneen lämpöön muutamaa tuntia ennen leipomista.
    Voit käyttää mustikat kokonaisina, mutta mikäli haluat mustikat soseena, hurauta ne nyt tehosekoittimessa soseeksi.
  2. Mittaa kaikki aineet valmiiksi sulata margariini, yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää hunaja tässä vaiheessa.
    Lisää kulhoon vuorotellen jauhoseosta, kermaa ja margariinia aina hyvin vatkaten. Lopuksi sekoita taikinaan mustikat.
  3. Aseta muffinssi pellin kolosiin paperiset vuoat ja laita taikinaa vuokiin noin 2/3 osaa vuoan koosta. Paista muffinsseja uunissa noin 15-20 minuuttia.
    Jäähdytä muffinssit ja tee sillä aikaa kreemi. Aloita kerman vatkaaminen.
    Jo alkuvaiheessa voit lisätä vaniljakreemijauheen.Kun vaahto alkaa olla sopivaa pursotettavaksi lisää vielä hunaja ja tuorejuusto.
  4. Sekoita seos tasaiseksi. Mikäli haluat kreemistä hennon lilan väristä lisää mehu nyt ja sekoita hyvin. Laita kreemi pursotuspussiin johon olet laittanut ison ruusutyllan. Pursota kreemi ruusukkeiksi muffinssien päälle ja koristele vielä
    muutamalla pensasmustikalla.VINKKI! Ohje on helppo tehdä vähälaktoosisena ja on helposti muokattavissa myös gluteenittomaksi. Jos teet muffinssit tuoreista marjoista, eikä käytössäsi ole mustikka mehua, mutta haluat värillisen kreemin, voit lisätä kreemin sekaan myös kaupan elintarvike väriä.

Mari Johanna