Hunajainen joululeipä

5dl vettä tai piimää
2 pussia kuivahiivaa
1rkl suolaa
1dl öljyä
1dl SAM Kesäkukka juoksevaa hunajaa
1dl porkkanaa raasteena
1dl lanttua raasteena
1dl kuivattua taatelia
n. 1kg grahamjauhoja

  1. Lämmitä vesi/piimä kädenlämpöiseksi, lisää kuivahiiva sekä suola ja öljy.
  2. Lisää puolet jauhoista vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten.
  3. Sekoita porkkanaraaste ja lantturaaste keskenään ja lisää joukkoon hunaja.
  4. Lisää joukkoon pilkotut taatelit hunajoitujen raasteiden sekaan.
  5. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivan pehmeää.
  6. Anna taikinan nousta lämpöisessä paikassa liinalla peitettynä tunnin ajan.
  7. Leivo taikinasta leivät ja anna kohota hetken.
  8. Paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia.

Leipä sopii hyvin nautittavaksi yrttitahnan kanssa.