Hunaja & chili-bbq-karitsaa

4 annosta

AINEKSET:

4 kpl karitsan paahtopaistia
(tai karitsan ulkofilettä 600g)
4 rkl vahvaa kahvia
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 rkl sinappia
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
1/2 dl SAM AROMA DELI HUNAJA & CHILIÄ
2 tl punaista currytahnaa (2 tl currya)
1 tl kurkumaa

VALMISTUS:

  1. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja anna paistien marinoitua jääkaapissa
    kolme tuntia.
  2. Kuumenna grilli ja grillaa paisteja tasaisesti joka puolelta, välillä kastikkeella valellen.
  3. TAI kuumenna paistinpannu ja ruskista paistit pinnalta kauttaaltaan (n 1min). Kypsennä paistit uunissa 150 ˚C asteessa n. 10-20 minuuttia (karitsan sisälämpötila 58 ˚C, ettei liha mene ylikypsäksi).

Lisäkkeeksi keitettyjä nuudeleita ja HUNAJA & CHILI VUOHENJUUSTOGRANAATTIOMENA -SALAATTIA.

Kastike nuudeleille:

½ dl SAM AROMA DELIHUNAJA & CHILIÄ
1 dl soijaa
1 punasipuli kuutioituna
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl voita

VALMISTUS:

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia kunnes liemi on kiehunut kasaan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Nuudelien viimeistely:

Kuumenna kasari, lisää tilkka öljyä ja keitetyt nuudelit. Kaada kastiketta päälle sen verran, että nuudelit kostuvat, kuumenna käännellen. Nosta nuudelit lautaselle ja viipaloi paisti päälle. Valele tilkalla kastiketta ja nauti.