Luomuhunaja – puhtaasti luonnosta

Hunaja on puhdas luonnontuote, mutta luomuhunajaksi päästäkseen sen tulee olla tuotettu erityisellä tavalla. Luomuhunaja on monilta ominaisuuksiltaan kuin tavallinen hunaja, mutta se luonnollisuuteen on kiinnitetty tavallistakin enemmän huomiota. Luomuhunajaa tuotetaan tarkassa viranomaisvalvonnassa.

Luonnonmukainen mehiläistenhoito

Mehiläispesät sijoitetaan luonnonmukaisesti viljeltyjen kukkien tai villikukkien läheisyyteen. Niistä mehiläisten keräämä mesi täyttää luomutuotannon vaatimukset. Pesien tulee sijaita tarpeeksi kaukana saastelähteistä, kuten asutuskeskuksista ja moottoriteistä. Mehiläisiä ruokitaan vain luomuhunajalla tai –sokerilla ja mehiläisten omalla siitepölyllä.

Luomuhunajan säätely ja valvonta

Luomuhunajan tuottaminen kasvattaa suosiota monessa maassa. Sitä säädellään tarkasti EU-direktiivillä, jossa määritellään tuottamisen ehdot, maahantuonti ja kauppa.

Kaikesta luomutoiminnasta pidetään tarkkaa kirjanpitoa. Suomessa luomuhunajia valvoo Elintarvikevirasto. Sen myöntämät Luomu-tunnukset ja merkinnät varmistavat, että yrityksen toiminta täyttää vaaditut ehdot. Maailmalta valitsemme laadukkaimmat hunajat luomutuotteisiimme!

Luomuhunaja maailmalla

Luomuhunajaa tuotetaan direktiivin mukaisesti ja tarkkojen rajausten takia vain harvoissa paikoissa maailmassa. Unkari ja Uusi-Seelanti ovat jo vuosia tuottaneet hyväksyttyä luomuhunajaa. Muutamassa Etelä-Amerikan maassa on käynnissä siirtymäkausi kohti luomuhunajan tuotantoa.

Hunajatalomme käyttämät luomuhunajat

Valitsemme maailmalta vain puhtaimmat ja laadukkaimmat hunajat luomutuotteisiimme. Unkarin laajoilta pustan aroilta ja Argentiinan viljelyalueilta saatuja hunajia käytämme SAM Kiteisessä Luomuhunajassa. Kuuban luonnonniityiltä kerättyä luomuhunajaa käytämme SAM Juoksevassa Luomuhunajassa.

Monikäyttöinen hunaja kuormittaa luontoa vähemmän kuin mikään muu makeutusaine.

EU-direktiivin numero on 1804 / 1999.

Hunajan koostumus

Hunaja on maukas ja terveellinen sataprosenttinen luonnontuote, johon ei lisätä mitään.
Hunajan koostumus »

Eri hunajalaadut

Maailmassa on enemmän hunajia kuin yleisesti uskotaan. Suomessakin voidaan erotella toistakymmentä erilaatuista hunajaa. Eri hunajalaadut »