Hunajan valmistus

Lingosta saatu hunaja on puhdasta, juoksevaa ja sisältää tärkeitä ravintoaineita. Se on heti valmista nautittavaksi. Yleensä mehiläishoitaja kuitenkin siivilöi vahakansien muruset ennen purkittamista.

Hunajan tuleva olomuoto riippuu kukista, joista mesi on kerätty. Toiset hunajat pysyvät vuosia juoksevina, toiset hunajat kiteytyvät muutaman kuukauden sisällä. Kiteytyvästä hunajasta voidaan tehdä myös pehmeää hunajaa sekoittamalla sitä parin viikon ajan ennen purkitusta.

Hunaja on yhtä puhdas ja terveellinen luonnontuote niin juoksevana, pehmeänä kuin kiteisenäkin. Ero löytyy käytön helppoudessa: juoksevaa hunajaa on usein helpompi käyttää.

Hunajakennosta purkkiin

Täydet hunajakennot kerätään pesästä talteen loppukesästä. Tehtävä ei ole helppo, sillä pesän jopa 80 000 mehiläistä puolustaa kotiansa päättäväisesti. Mehiläishoitaja vetää ylleen suojahaalarit ja peittää kasvonsa verkolla. Hunajakennosta purkkiin »

Hunajan matka Suomeen

Olemme tuoneet Suomeen korkealaatuisinta hunajaa jo vuodesta 1987 alkaen. Perustajamme Kari Koivulehto aloitti tutustumisen eri puolilla maailmaa sijaitseviin hunajatiloihin jo 17-vuotiaana. Hunajan matka Suomeen »