Blog

Siken hunajaiset herkut

Olen Sikke, helsinkiläinen ruokakirjailija, tv-kokki ja ravintoloitsija. Haluan syödä hyvää, huolella ja rakkaudella valmistettua ruokaa sekä kotona että ravintoloissa. Rakastan makeaa, mutta olen ryhtynyt radikaalisti vähentämään sokerin osuutta keittiössäni, käytän sen sijaan usein hunajaa, joka sopii yllättävän hyvin myös monien suolaisten ruokien mausteeksi.

Tässä blogissa käytän hunajaa mahdollisimman monipuolisesti ja jaan tietysti reseptit kanssasi. Kun seuraat blogia näet, minkälaiseen reseptiin hunaja kulloinkin valuu…

Sikke Sumari

Hunajainen kaaliherkku

Juuri niin - hunajainen kaalipata. Vaikka eihän siinä nyt oikeastaan mitään ihmeellistä ole. Kaalia on iät ja ajat maustettu makealla ja useimmiten se on siirappia. Mutta tulipa mieleeni, että miksi ihmeessä käyttäisin sokerilientä siinä, missä voisin käyttää hunajaa! Niinpä ryhdyin toimeen, pakkasin ruokakoriin tarvikkeet ja lähdin ystävättären kera Namasten keittiöön valmistamaan uudesta kaalista hunajaista kaalipataa.…
Lue lisää »

Se paras toskakakku syntyy hunajalla!

Veikkaanpa, että toskakakun ohje lötyy jokaisen kodin reseptivalikoimasta ja jokainen kenties jopa kehaisee omaansa ihan parhaaksi. Niin minäkin! Minun toskakakussani pääosassa on se ihana rapeanmakea mantelikerros, joka sulaa suussa kuin toffeekaramelli. Kakkupohja on tarpeen vain sitä kannattelemaan. Toskakerros ei saa olla pelkkiä pohjan pinnalle ripoteltuja mantelilastuja, vaan pinnalle täytyy levittää kattilassa kypsennetty herkkukerros, joka on saanut viimesilauksensa…
Lue lisää »

Hunajainen pähkinänamipala kevään kekkereihin

Kun kevään monet juhlat lähestyvät, täytyy varastossa olla erilaisia herkkureseptejä jokaiseen makuun. Tilanne on usein hankala, koska vierailla saattaa olla monelaisia ruokavalioita ja isäntäväki on helisemässä, miten saada kaikki tyytyväisiksi. Sen olen kuitenkin huomannut, että kiva makea suupala tuntuu kelpaavan juhlissa kaikille niillekin, jotka arkena kaikkea makeaa välttelevät. Ja kun se makea on itse hyvistä…
Lue lisää »

Neljä kertaa kakku …

Tämä on siitä jännittävä kakku, että siihen käytetään kokonaisina keitettyjä sitrushedelmiä, tässä tapauksessa veriappelsiineja ja sitruunaa. Kakku saa jännän kirpeän sitruksen maun, kun mukaan otetaan ihan kaikki, kuoria myöten. No, siemenet jätetään pois, vaikka jos käytössä on tehokas mikseri, niin sekaan vain nekin. Täynnä vitamiinejahan ne ovat! Tein ensin ‘peruskakun’ ja sitten siitä neljä eri…
Lue lisää »