Blog

Siken hunajaiset herkut

Olen Sikke, helsinkiläinen ruokakirjailija, tv-kokki ja ravintoloitsija. Haluan syödä hyvää, huolella ja rakkaudella valmistettua ruokaa sekä kotona että ravintoloissa. Rakastan makeaa, mutta olen ryhtynyt radikaalisti vähentämään sokerin osuutta keittiössäni, käytän sen sijaan usein hunajaa, joka sopii yllättävän hyvin myös monien suolaisten ruokien mausteeksi.

Tässä blogissa käytän hunajaa mahdollisimman monipuolisesti ja jaan tietysti reseptit kanssasi. Kun seuraat blogia näet, minkälaiseen reseptiin hunaja kulloinkin valuu…

Sikke Sumari

Hunajaiset broileripallerot

Ihmeellinen mauste tuo hunaja. Niin, tässä reseptissä se todellakin toimii nimenomaan mausteena. Sitä tarvitaan vain reilu ruokalusikallinen, mutta se tekee näille palleroille juuri sen ihmeen, joka on tarkoituksin. Ja kun hunaja tässä yhdistetään sambal oelekin kivaan chiliseen potkuun ja valkosipuliin, niin simsalabim! Tavanomaisesta arkiruoasta tulee yllättävän maukas herkkuruoka. Jauhelihaksi valitsin kalkkunan, mutta myös broilerin jauheliha…
Lue lisää »

Hunajainen ‘lappapuuro’

Minun lapsuudessani syötiin usein välipalana koulun jälkeen marjapuuroa, mutta ei sitä silloin marjapuuroksi kutsuttu, vaan lappapuuroksi. Nimi juontuu ruotsinkielen sanasta 'klappa' ja 'klappgröt'. Tämä  juontaa juurensa äänestä, joka syntyy, kun puuroa vatkataan käsin klapp-klapp , kuten se ennen koneiden markkinoille ilmaantumista aina tehtiin. Meillä kotona Lisa-äidin keittiössä lappapuuro lapattiin yleensä puolukoista, mutta minusta parasta tulee…
Lue lisää »

Hunajainen mansikkakakku

Voiko olla kesää ilman mansikkakakkua? Aivan, ei todellakaan voi. Mutta ei sen valmistamisen tarvitse olla monimutkainen ja aikaa vievä, kun mehukkaan ja suloisen makean kakun saa aikaiseksi vähemmälläkin vaivalla. Kakun maussa tähtinä tässä kotimaiset luomumansikat ja SAM Kesäpäivän luomuhunaja! Jo näiden kahden herkun ajatteleminen yhdessä saa veden herahtamaan kielelleni. Taikinakin on niin hyvää, että sen…
Lue lisää »

Hunajainen raparperigalette

Galette on ihana! Se on varmaan syntynyt kiireessä, kun joku ehtoinen ranskalaisemäntä on tehnyt hyvän piirastaikinan, mutta sitten ovat vieraat pöllähtäneet pihaan ja aika on loppunut kesken. Galettessa nimittäin saa näkyä kiireisen (tai huolettoman) emännän rustiikki kädenjälki. Kaulitun taikinan reunat taitellaan puolhuolimattomasti täytteen päälle, piiras pikaisesti uuniin kypsymään ja emäntä on vapaa  vieraidensa kanssa seurustelemaan.…
Lue lisää »