Blog

Siken hunajaiset herkut

Olen Sikke, helsinkiläinen ruokakirjailija, tv-kokki ja ravintoloitsija. Haluan syödä hyvää, huolella ja rakkaudella valmistettua ruokaa sekä kotona että ravintoloissa. Rakastan makeaa, mutta olen ryhtynyt radikaalisti vähentämään sokerin osuutta keittiössäni, käytän sen sijaan usein hunajaa, joka sopii yllättävän hyvin myös monien suolaisten ruokien mausteeksi.

Tässä blogissa käytän hunajaa mahdollisimman monipuolisesti ja jaan tietysti reseptit kanssasi. Kun seuraat blogia näet, minkälaiseen reseptiin hunaja kulloinkin valuu…

Sikke Sumari

Hunajainen mustikkakakku

Marjakaudesta suunnataan kohta kohti suklaisempia ja muita syksyisempiä herkkuja, mutta sitä ennen täytyi hyödyntää ne mustikat, jotka pakkasen kylmyydessä vielä hytisivät. Täällä Namastessa nimittäin  tyhjennetään jääkaapit ja pakkaset  juuri näillä hetkillä, enkä kuljeta pakasteita täältä minnekään. Kaupungissa on uudet herkut! Perusmustikkapiirakkaa tuli tänä kesänä tehtyä ainakin parikymmentä kertaa ja vaikka se ihana onkin, niin  mielelläni…
Lue lisää »

Hunajaiset punajuuret

Oi tätä ihanaa satoaikaa! Namasten keittiöpuutarha tunkee niin mahottomasti vihreää ja vehreää, että voisin ruokkia sillä armeijan. Mutta armeijaa ei ole näkynyt. Sen sijaan muutama peura on havainnut puutarhan annit ja ominut itselleen mukavan ja helpon itsepalveluherkkulan – näköjään kaikki vihreä kelpaa! Onneksi eivät sentään kaiva mullan alta, vaan jättävät punajuuret ja porkkanat rauhaan. Eikä…
Lue lisää »

Hunajainen kaaliherkku

Juuri niin - hunajainen kaalipata. Vaikka eihän siinä nyt oikeastaan mitään ihmeellistä ole. Kaalia on iät ja ajat maustettu makealla ja useimmiten se on siirappia. Mutta tulipa mieleeni, että miksi ihmeessä käyttäisin sokerilientä siinä, missä voisin käyttää hunajaa! Niinpä ryhdyin toimeen, pakkasin ruokakoriin tarvikkeet ja lähdin ystävättären kera Namasten keittiöön valmistamaan uudesta kaalista hunajaista kaalipataa.…
Lue lisää »

Se paras toskakakku syntyy hunajalla!

Veikkaanpa, että toskakakun ohje lötyy jokaisen kodin reseptivalikoimasta ja jokainen kenties jopa kehaisee omaansa ihan parhaaksi. Niin minäkin! Minun toskakakussani pääosassa on se ihana rapeanmakea mantelikerros, joka sulaa suussa kuin toffeekaramelli. Kakkupohja on tarpeen vain sitä kannattelemaan. Toskakerros ei saa olla pelkkiä pohjan pinnalle ripoteltuja mantelilastuja, vaan pinnalle täytyy levittää kattilassa kypsennetty herkkukerros, joka on saanut viimesilauksensa…
Lue lisää »