Blog

Siken hunajaiset herkut

Olen Sikke, helsinkiläinen ruokakirjailija, tv-kokki ja ravintoloitsija. Haluan syödä hyvää, huolella ja rakkaudella valmistettua ruokaa sekä kotona että ravintoloissa. Rakastan makeaa, mutta olen ryhtynyt radikaalisti vähentämään sokerin osuutta keittiössäni, käytän sen sijaan usein hunajaa, joka sopii yllättävän hyvin myös monien suolaisten ruokien mausteeksi.

Tässä blogissa käytän hunajaa mahdollisimman monipuolisesti ja jaan tietysti reseptit kanssasi. Kun seuraat blogia näet, minkälaiseen reseptiin hunaja kulloinkin valuu…

Sikke Sumari

Syksyinen kaalipaistos

Näin taisi sekin intiaanikesä loppua ja ulkona putoilevat omenat ja lehdet puista, tuulee ja pisaroi siihen malliin, että syksyn ovella ollaan, ellei se ole jo ovesta sisään astunut. Mutta mikäs siinä, syksyhän on ihana vuodenaika. Luonto on kaunis ja sää kuulas ja metsät täynnä sieniä! Puutarhakin antaa vielä hetken kaikenlaista pataan pantavaa, kuten ihania kaalinpäitä,…
Lue lisää »

Hunajalla kruunattu mehevä lohi ja yllätysperunat

Lohi taitaa olla suomalaisten suosikkikala. Ei kekkeriä, jossa sitä ei jossain muodossa tarjottaisi ja aika usein sitä taidetaan kotioloissakin valmistaa. Eikä ihme, sillä sitä on jatkuvasti monessa muodossa saatavilla. Varsin usein lohi kuitenkin kypsennetään minun makuuni liian kuivaksi. Lohi on rasvainen kala, joten kyllähän se maistuu kuivempanakin, mutta voi mikä herkku siitä kehkeytyy, kun sen…
Lue lisää »

Pähkinäinen hunajakakku

Rakastan helppoa leipomista – tai no, helppoa ruoanlaittoa yleensäkin. Jos haluan monimutkaista, menen konditoriaan tai ravintolaan, mutta kotona haluan päästä helpolla, siellä on niiin paljon muutakin tekemistä, voi esimerkiksi lueskella keittokirjoja... Ja kun nyt helppoudesta on kyse, niin tämän helpompaa kakkua on vaikea kuvitella. Kaikki raaka-aineet vain kulhossa sekaisin, sitten vuokaan ja uuniin – ja…
Lue lisää »

Hunajaista porkkanaa ja appelsiinia

Joskus sitä törmää niin hyvään reseptiin, että harmittaa miksei ole sitä itse keksinyt! Sellainen on tämä Tommy Myllymäen porkkana-appelsiinisalaatin resepti, jonka olen vohkinut hänen ihanasta salaattikirjastaan. Siellä käytetään hunajaa muissakin resepteissä, mutta tämä on niin loistava siksi, että se sopii sekä viimeisiin kellariporkkanoihin antamaan makua ja makeutta sekä niihin uusiin kohta maasta tunkeviin, joille chili…
Lue lisää »