Blog

Siken hunajaiset herkut

Olen Sikke, helsinkiläinen ruokakirjailija, tv-kokki ja ravintoloitsija. Haluan syödä hyvää, huolella ja rakkaudella valmistettua ruokaa sekä kotona että ravintoloissa. Rakastan makeaa, mutta olen ryhtynyt radikaalisti vähentämään sokerin osuutta keittiössäni, käytän sen sijaan usein hunajaa, joka sopii yllättävän hyvin myös monien suolaisten ruokien mausteeksi.

Tässä blogissa käytän hunajaa mahdollisimman monipuolisesti ja jaan tietysti reseptit kanssasi. Kun seuraat blogia näet, minkälaiseen reseptiin hunaja kulloinkin valuu…

Sikke Sumari

Ranskalainen hunajaleipä pain d’epices

Täällä Suomessa maustekakut kuuluvat jouluun. Ranskassa pain d'epices - mausteista kakkuleipää syödään vuoden ympäri sekä juustolautasella että hanhenmaksan kera. Pain d'epices maustetaan aniksella ja hunajalla, jota siinä on reilusti, sekä meille tyypillisillä joulumausteilla kuten kanelilla ja inkiväärillä. Mutta miksi turhaan jättää nuo ihanat mausteet vain yhden sesongin mausteiksi, kun niillä voi maustaa ihanuuksia pitkin vuotta!…
Lue lisää »

Hunajaiset pähkinä-mascarpone struudelit

Laskiainen lähestyy ja siellä sun täällä alkaa varmasti pullatalkoot sekä leipomisen että eritoten syömisen suhteen. Mutta kaikki eivät ehkä tykkää pullasta, puhumattakaan teistä, joiden pullakiintiö on jo tässä vaiheessa täynnä (jos se nyt koskaan voi täyttyä! Tässä resepti , joka on nopea ja kätevä tehdä, eikä filotaikinan käsittelyä tarvitse ollenkaan arastella. Se on kuin ohutta,…
Lue lisää »

Hunajainen kvinoapuuro aamun avaukseen

Kaikenlaisia aamiaisia olen testannut, mutta yksi on ylitse muiden ja se on aamupuuro. Puuro on vatsan lempeä ystävä ja siloittelee ihanasti tietä kahville, jonka on sitten mukava sukeltaa pehmeälle puuropedille. Näin sen voi ainakin ajatella ja jotain totuutta siinä on oltava, koska jos nappaan kahvin suoraan tyhjään vatsaan saan vastaukseksi sellaisen kivistyksen, joka kertoo, ettei…
Lue lisää »

Hunajaiset mantelipikkuleivät joulupöytään

Jouluksi sitä mielellään haluaa tehdä sen seitsemän sortin kahvileivät, että on mistä ottaa ja tarjota niilekin, jotka pistäytyvät tonttulan tuomisia tuomaan tai jäävät pitemmäksikin aikaa joulua viettämään. Kätevä emäntä leipasee siis monenlaisia pikkuleipiä, sillä ne voi tehdä hyvissä ajoin joko ihan valmiiksi tai pyöritellä taikinan pötkyläksi ja paistaa siitä tarpeen mukaan. Joulupipareiden lisäksi voisi tarjota…
Lue lisää »