Blog

Siken hunajaiset herkut

Olen Sikke, helsinkiläinen ruokakirjailija, tv-kokki ja ravintoloitsija. Haluan syödä hyvää, huolella ja rakkaudella valmistettua ruokaa sekä kotona että ravintoloissa. Rakastan makeaa, mutta olen ryhtynyt radikaalisti vähentämään sokerin osuutta keittiössäni, käytän sen sijaan usein hunajaa, joka sopii yllättävän hyvin myös monien suolaisten ruokien mausteeksi.

Tässä blogissa käytän hunajaa mahdollisimman monipuolisesti ja jaan tietysti reseptit kanssasi. Kun seuraat blogia näet, minkälaiseen reseptiin hunaja kulloinkin valuu…

Sikke Sumari

Hunajaisten tryffelien taika

Ai että mikä taika niissä on? No se, ettei niiden syöntiä voi lopettaa! Käsi ojentuu kohti palleroita kuin automaattia painasi. Yhä uudelleen ja uudelleen...  Mutta ei se mitään, sillä hunaja, suklaa ja kaurahiutaleet - sehän on kolmen terveellisen ainesosan herkullinen liitto, jonka voi sulattaa yhteen vain voi :) Ja kun voi vielä ensin ruskistetaan pähkinäiseksi,…
Lue lisää »

Hunajaiset uuniomenat lämpimin maustein

En tiedä mitään muuta ruokaa, joka houkuttelisi tuoksullaan samoin kuin kypsyvät uuniomenat. Tuoksu karkaa uunista, kun sinne kurkistaa tarkistaakseen omenien kypsyyden. Pikkuhiljaa se leviää ja tavoittaa kohta huushollin jokaisen nurkan ja nenän ja perheenjäsenet alkavat pikkuhiljaa hivuttautua tuoksua kohti. Tuoksu onkin tämän herkun kohdalla hyvä merkki kypsyydestä, sillä uuniomenien pitää olla lähes hajoamispisteessä ennen kuin…
Lue lisää »

Syksyinen kaalipaistos

Näin taisi sekin intiaanikesä loppua ja ulkona putoilevat omenat ja lehdet puista, tuulee ja pisaroi siihen malliin, että syksyn ovella ollaan, ellei se ole jo ovesta sisään astunut. Mutta mikäs siinä, syksyhän on ihana vuodenaika. Luonto on kaunis ja sää kuulas ja metsät täynnä sieniä! Puutarhakin antaa vielä hetken kaikenlaista pataan pantavaa, kuten ihania kaalinpäitä,…
Lue lisää »

Hunajalla kruunattu mehevä lohi ja yllätysperunat

Lohi taitaa olla suomalaisten suosikkikala. Ei kekkeriä, jossa sitä ei jossain muodossa tarjottaisi ja aika usein sitä taidetaan kotioloissakin valmistaa. Eikä ihme, sillä sitä on jatkuvasti monessa muodossa saatavilla. Varsin usein lohi kuitenkin kypsennetään minun makuuni liian kuivaksi. Lohi on rasvainen kala, joten kyllähän se maistuu kuivempanakin, mutta voi mikä herkku siitä kehkeytyy, kun sen…
Lue lisää »