Blog

Siken hunajaiset herkut

Olen Sikke, helsinkiläinen ruokakirjailija, tv-kokki ja ravintoloitsija. Haluan syödä hyvää, huolella ja rakkaudella valmistettua ruokaa sekä kotona että ravintoloissa. Rakastan makeaa, mutta olen ryhtynyt radikaalisti vähentämään sokerin osuutta keittiössäni, käytän sen sijaan usein hunajaa, joka sopii yllättävän hyvin myös monien suolaisten ruokien mausteeksi.

Tässä blogissa käytän hunajaa mahdollisimman monipuolisesti ja jaan tietysti reseptit kanssasi. Kun seuraat blogia näet, minkälaiseen reseptiin hunaja kulloinkin valuu…

Sikke Sumari

Ystävänpäivän hunajaiset suklaanamit <3

Ystävänpäivä lähestyy ja olen täällä Etelä-Afrikassa luvannut tarjota tälkäläisille ystäville ystävänpäivän aterialla jälkiruoan. Hunajaisen tietysti! Hunaja ei ole ongelma, sitä saan kaupasta täälläkin, vaikka olisinkin halunnut käyttää tähän nimenomaan SAMin kesäkukkahunajaa tuomaan kesän makua keskelle talvea,  mutta otan mitä tarjona on. Käyttäkää te SAMia, kun olette siellä, mistä sitä saa. Suurempi ongelma muodostuu yleensä siitä, ettei…
Lue lisää »

Hunajaglaseeratut fenkolit

Hunaja kruunaa ja kultaa lähes kaikki juurekset sekä maukkaiksi että kauniiksi, mutta erityisen ihanasti hunaja sopii minusta fenkoliin, jonka maku on anikseen vivahtava ja vahva. Fenkolin maku ei tainnu hunajan alle, vaan yhdessä ne muodostavat ihan uuden makumaailman. Hunajalla glaseerattu fenkoli maistuu niillekin, joille fenkoli sellaisenaan on vieras. Tarjoan hunajoidun fenkolin Karoline Jönssonin tapaan (resepti…
Lue lisää »

Jouluinen riisi(puuro)kakku toffeekastikkeella

Italialaiset tekevät risottoriisistä paljon muutakin kuin risottoa. Muun muassa tätä kakkua, joka minusta sopii erinomaisen hyvin suomalaiseen joulupöytään. Jouluiset mausteet, kaneli ja kardemumma, antavat sille kotoisen jouluisen maun ja kun kakku vielä kruunataan hunajaisella toffeekastikkeella, niin uskallan väittää, ettei kakusta jää riisiäkään syömättä. Tässä reseptissä käytetän siis risottoriisiä, mutta sen voi yhtä hyvin keittää tutusta…
Lue lisää »

Hunajaiset Madeleine-kakkuset

Ranskalaisen kirjailija Marcel Proustin kuuluisassa kirjasarjassa 'Kadonnutta aikaa etsimässä', on peräti seitsemän osaa. Yhdessä niistä on pitkä kuvaus siitä, kuinka nuori Marcel kerran sairaana ja väsyneenä sai äidiltään kupin teetä ja sen kanssa pieniä, kuin simpukan kuoreen leivottuja kakkusia. Hän kastoi kakkusen teehen ja samalla alkoi pojan mielessä muotoutua kokonainen lapsuusmuistojen sarja. Siitä lähtien Madeleine kakkuset…
Lue lisää »