Blog

Siken hunajaiset herkut

Olen Sikke, helsinkiläinen ruokakirjailija, tv-kokki ja ravintoloitsija. Haluan syödä hyvää, huolella ja rakkaudella valmistettua ruokaa sekä kotona että ravintoloissa. Rakastan makeaa, mutta olen ryhtynyt radikaalisti vähentämään sokerin osuutta keittiössäni, käytän sen sijaan usein hunajaa, joka sopii yllättävän hyvin myös monien suolaisten ruokien mausteeksi.

Tässä blogissa käytän hunajaa mahdollisimman monipuolisesti ja jaan tietysti reseptit kanssasi. Kun seuraat blogia näet, minkälaiseen reseptiin hunaja kulloinkin valuu…

Sikke Sumari

Hunajainen pähkinänamipala kevään kekkereihin

Kun kevään monet juhlat lähestyvät, täytyy varastossa olla erilaisia herkkureseptejä jokaiseen makuun. Tilanne on usein hankala, koska vierailla saattaa olla monelaisia ruokavalioita ja isäntäväki on helisemässä, miten saada kaikki tyytyväisiksi. Sen olen kuitenkin huomannut, että kiva makea suupala tuntuu kelpaavan juhlissa kaikille niillekin, jotka arkena kaikkea makeaa välttelevät. Ja kun se makea on itse hyvistä…
Lue lisää »

Neljä kertaa kakku …

Tämä on siitä jännittävä kakku, että siihen käytetään kokonaisina keitettyjä sitrushedelmiä, tässä tapauksessa veriappelsiineja ja sitruunaa. Kakku saa jännän kirpeän sitruksen maun, kun mukaan otetaan ihan kaikki, kuoria myöten. No, siemenet jätetään pois, vaikka jos käytössä on tehokas mikseri, niin sekaan vain nekin. Täynnä vitamiinejahan ne ovat! Tein ensin ‘peruskakun’ ja sitten siitä neljä eri…
Lue lisää »

Bataattilohkoja seesami-hunajakastikkeessa

Ruokatrendejä nuuhkivat nenät tietävät, että bataatti tulee tänä vuonna tekemään lopullisen läpimurtonsa suomalaisille lautasille. Eihän se ihme ole, bataatista on helppo loihtia hyvää. Se on terveellisempää kuin peruna, se kypsyy nopeasti ja mitä parasta - lapsetkin tykkäävät siitä. Siis koko perheen herkku! Samat trendinenät tietävät, että siemenien ja pähkinöidenkin kysyntä kasvaa edelleen. Ihmiset haluvat maukasta…
Lue lisää »

Siken hunajaiset Runebergin tortut ja kakku

Runebergin päivä lähestyy, joten nyt on ‘oikea’ aika pyöräyttää ja nauttia herra runoilijan päivälle kuuluvat tortut. No, onhan niitä syöty jo ainakin kuukauden päivät - muut paitsi minä. Sitkeänä sissinä yritän pitää kiinni sesongeista ja syödä niihin kuuluvia herkkuja korkeintaan muutamaa päivää aikaisemmin. Myöhemmin sen sijaan syön kyllä, jos niitä on jossain vielä tarjona. Usein…
Lue lisää »