Blog

Siken hunajaiset herkut

Olen Sikke, helsinkiläinen ruokakirjailija, tv-kokki ja ravintoloitsija. Haluan syödä hyvää, huolella ja rakkaudella valmistettua ruokaa sekä kotona että ravintoloissa. Rakastan makeaa, mutta olen ryhtynyt radikaalisti vähentämään sokerin osuutta keittiössäni, käytän sen sijaan usein hunajaa, joka sopii yllättävän hyvin myös monien suolaisten ruokien mausteeksi.

Tässä blogissa käytän hunajaa mahdollisimman monipuolisesti ja jaan tietysti reseptit kanssasi. Kun seuraat blogia näet, minkälaiseen reseptiin hunaja kulloinkin valuu…

Sikke Sumari

Päärynäpiiras hunajahunnulla

Tämän ihanan SAMin laventelihunajalla hunnutetun piiraan voi tehdä joko omenoista tai päärynöistä. Päärynät ovat juuri nyt niin suussa sulavan mehukkaita ja maukkaita, että valitsin ne. Elokuussa, kun omat omenat kypsyvät Namastessa, teen tämän takuulla usein omenista. Tekisi mieleni kokeilla luumuillakin ja... ja.. Mutta ehkä nyt kuitenkin annan sen reseptin päärynöillä ja kokeillaan niitä muita sitten…
Lue lisää »

Hunajaiset broilerinfileet kvinoasalaatissa

Vaikka ulkona paukkuu pakkanen ja mieli ehkä tekee mausteisia keittoja ja lihaisia pataruokia, on silti hyvä muistaa myös salaatti. Mutta salaatin ei tarvitse olla pelkkää vihreyttä. Sen ravintoarvoja ja makua voi monipuolistaa esimerkiksi kvinoalla, kuten tässä salaatissa, jossa broilerin rintafileet ensin marinoidaan maukkaiksi luomuhunajalla ja chilillä. Jos ruoka syödään vaikkapa sunnuntaina, niin broilerit voi laittaa…
Lue lisää »

Ystävänpäivän hunajaiset suklaanamit <3

Ystävänpäivä lähestyy ja olen täällä Etelä-Afrikassa luvannut tarjota tälkäläisille ystäville ystävänpäivän aterialla jälkiruoan. Hunajaisen tietysti! Hunaja ei ole ongelma, sitä saan kaupasta täälläkin, vaikka olisinkin halunnut käyttää tähän nimenomaan SAMin kesäkukkahunajaa tuomaan kesän makua keskelle talvea,  mutta otan mitä tarjona on. Käyttäkää te SAMia, kun olette siellä, mistä sitä saa. Suurempi ongelma muodostuu yleensä siitä, ettei…
Lue lisää »

Hunajaglaseeratut fenkolit

Hunaja kruunaa ja kultaa lähes kaikki juurekset sekä maukkaiksi että kauniiksi, mutta erityisen ihanasti hunaja sopii minusta fenkoliin, jonka maku on anikseen vivahtava ja vahva. Fenkolin maku ei tainnu hunajan alle, vaan yhdessä ne muodostavat ihan uuden makumaailman. Hunajalla glaseerattu fenkoli maistuu niillekin, joille fenkoli sellaisenaan on vieras. Tarjoan hunajoidun fenkolin Karoline Jönssonin tapaan (resepti…
Lue lisää »