Blog

Siken hunajaiset herkut

Olen Sikke, helsinkiläinen ruokakirjailija, tv-kokki ja ravintoloitsija. Haluan syödä hyvää, huolella ja rakkaudella valmistettua ruokaa sekä kotona että ravintoloissa. Rakastan makeaa, mutta olen ryhtynyt radikaalisti vähentämään sokerin osuutta keittiössäni, käytän sen sijaan usein hunajaa, joka sopii yllättävän hyvin myös monien suolaisten ruokien mausteeksi.

Tässä blogissa käytän hunajaa mahdollisimman monipuolisesti ja jaan tietysti reseptit kanssasi. Kun seuraat blogia näet, minkälaiseen reseptiin hunaja kulloinkin valuu…

Sikke Sumari

Pähkinäinen hunajakakku

Rakastan helppoa leipomista – tai no, helppoa ruoanlaittoa yleensäkin. Jos haluan monimutkaista, menen konditoriaan tai ravintolaan, mutta kotona haluan päästä helpolla, siellä on niiin paljon muutakin tekemistä, voi esimerkiksi lueskella keittokirjoja... Ja kun nyt helppoudesta on kyse, niin tämän helpompaa kakkua on vaikea kuvitella. Kaikki raaka-aineet vain kulhossa sekaisin, sitten vuokaan ja uuniin – ja…
Lue lisää »

Hunajaista porkkanaa ja appelsiinia

Joskus sitä törmää niin hyvään reseptiin, että harmittaa miksei ole sitä itse keksinyt! Sellainen on tämä Tommy Myllymäen porkkana-appelsiinisalaatin resepti, jonka olen vohkinut hänen ihanasta salaattikirjastaan. Siellä käytetään hunajaa muissakin resepteissä, mutta tämä on niin loistava siksi, että se sopii sekä viimeisiin kellariporkkanoihin antamaan makua ja makeutta sekä niihin uusiin kohta maasta tunkeviin, joille chili…
Lue lisää »

Hunajaiset ankarinnat ja vihreä salaatti

On ihan käsittämätöntä, kuinka paljon ruokaa menee maailmassa hukkaan. Peräti kolmasosa syötäväksi valmistetusta ruoasta menee maailmassa jätteisiin. Maailmanlaajuisesti hukkaan menee 4 miljardia tonnia ruokaa joka vuosi. Neljä miljardia tonnia!! Ruokahävikki on valtava moraalinen, eettinen, taloudellinen ja ympäristöllinen ongelma. Ja hirvittävä häpeä! No, miten se liittyy tähän reseptiini - ehkä kysyt. Siten, että kun tarkastelin pakastimeni sisältöä…
Lue lisää »

Päärynäpiiras hunajahunnulla

Tämän ihanan SAMin laventelihunajalla hunnutetun piiraan voi tehdä joko omenoista tai päärynöistä. Päärynät ovat juuri nyt niin suussa sulavan mehukkaita ja maukkaita, että valitsin ne. Elokuussa, kun omat omenat kypsyvät Namastessa, teen tämän takuulla usein omenista. Tekisi mieleni kokeilla luumuillakin ja... ja.. Mutta ehkä nyt kuitenkin annan sen reseptin päärynöillä ja kokeillaan niitä muita sitten…
Lue lisää »