Kasvis-homejuustopasteijat ja glögi

8 annosta

Lunta sataa ja nyt jos koska on aika sytyttää kynttilät ja fiilistellä lähestyvää joulua. Valmista ihanat kasvis-homejuustopasteijat ja kiehauta samalla höyrävä glögi.

Näitä tarvitset:

4 lehtitaikinalevyä
2 raitajuurta
1 juuripersilja
1 rkl öljyä
½ dl Hunajainen SAM, Toscanan hunajaa
100 g sinihomejuustomurua

Voiteluun:

kananmuna
pinjansiemeniä tai muita siemeniä

Glögi:

4 dl vettä
4 dl laimennettavaa mehua (mitä tahansa)
1 kanelitanko
1 tähtianis
pieni pala tuoretta inkivääriä
4 rkl Hunajainen SAM Toscanan hunajaa

Valmistus:

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte. Kuori raitajuuret ja juuripersilja. Leikkaa ne ohuiksi tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista suikaleita hetki, kunnes pehmenevät. Lisää joukkoon homejuustomuru ja kuumenna. Halkaise lehtitaikinalevyt puoliksi ja kaulitse hieman isommiksi.

Laita täytettä keskelle ja käännä pasteijat rulliksi siten, että sauma jää alle. Nosta pasteijat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä tai muita siemeniä. Paista 225 -asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Valmista Glögi:

Laita vesi, laimennettava mehu, kanelitanko, tähtianis, pala tuoretta inkivääriä ja Toscanan hunaja kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.

Siivilöi. Kaada lasiin ja nauti!

Vinkki! Tarjoa glögin seuraksi halutessasi mantelilastuja ja rusinoita.