Hunaja & inkivääri porkkanakeitto

4 annosta

AINEKSET:

3 rkl voita
2 murskattua valkosipulinkynttä
3 kpl punasipuleita viipaloituna
2 kpl lehtisellerin vartta ohuina viipaleina
1 kg kuorittuja ja paloiteltuja porkkanoita
3 rkl tuoretta hienonnettua inkivääriä
1,5 l kasvislientä
1 dl SAM AROMA DELI HUNAJA & INKIVÄÄRIÄ
3 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
leipäkrutonkeja maun mukaan

VALMISTUS:

  1. Sulata kattilassa voi, ja lisää valkosipuli, sipuli, sellerinvarret ja porkkana.
  2. Kuullota miedolla lämmöllä 10 – 15 minuuttia kannen alla välillä sekoittaen, kunnes kasvikset ovat paahtuneita.
  3. Lisää liemi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kypsäksi, noin 15 minuuttia.
  4. Nosta liedeltä, lisää korianteri ja HUNAJA & INKIVÄÄRIÄ. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna keitto, tarjoa.

Koristele leipäkrutongeilla.