Blogi: Siken hunajaiset herkut

Siken hunajaiset herkut

Olen Sikke, helsinkiläinen ruokakirjailija, tv-kokki ja ravintoloitsija. Haluan syödä hyvää, huolella ja rakkaudella valmistettua ruokaa sekä kotona että ravintoloissa. Rakastan makeaa, mutta olen ryhtynyt radikaalisti vähentämään sokerin osuutta keittiössäni, käytän sen sijaan usein hunajaa, joka sopii yllättävän hyvin myös monien suolaisten ruokien mausteeksi.

Tässä blogissa käytän hunajaa mahdollisimman monipuolisesti ja jaan tietysti reseptit kanssasi. Kun seuraat blogia näet, minkälaiseen reseptiin hunaja kulloinkin valuu…

Sikke Sumari

Pikainen ruisleipä

Ruisleivän ei aina tarvitse olla hapatettua, eikä juureen leivottua, hyvää tulee vähemmälläkin. Tämän ruisleivän tekee reilussa tunnissa, koska vaivaamista eikä nostatusta tarvita, kuitenkin se on uskomattoman maukas, vaikka ei hapan olekaan. Aniksen siemenet sekä leivän pohjassa, että sen pinnassa antavat leivällle todella kivan maun, mutta jos et kertakaikkiaan aniksesta tykkää, jätä siemenet pois tai korvaa…
Lue lisää »

Hunajainen suklaasalami

Suklaasalami on paras idea ikinä! Se on äärettömän helppo valmistaa, se sisältää vain raaka-aineita, jotka on kaikki lähikaupasta saatavissa. Se on niin helppo tehdä, että aloittelijakin onnistuu. Se on hyvän makuinen tarjottava omassa joulun namipöydässä, mutta passaa mitä parhaiten myös joululahjaksi. Voitko herkulta enempää toivoa? Et tietenkään :) Siis tässä ohje, ryhdy toimeen! NÄITÄ TARVITSET:…
Lue lisää »

Hunajainen pekaanipähkinäpiiras

Minulla on yksi suosikkipiiras ylitse muiden - jopa mustikkapiirakka jää tälle piirakalle kakkoseksi. Nimittäin pekaanipähkinäpiiras. Mutta se tulee mieleeni aina vasta syksyn kylmien ja koleiden päivien työntäessä kesän vehreyden tieltään. Se maistuu silloin kun kynttilät sytytetään, otetaan esiin kirjat ja kutimet ja vieressä höyryää iso kupillinen höryävää teetä. Pekaanipähkinäpiiras on myös voittamaton vierastarjottava. Sitä ei…
Lue lisää »

Kurpitsaa, kvinoaa ja yllätysporkkanoita hunajaisessa kastikkeessa

Tämän syksyisen salaatin tein täällä Namastessa lihattoman lokakuun kunniaksi. Olin varma, ettei keittiöpuutarhastani enää löydy muuta kuin suolaheinää, vähän persiljaa ja muutama mangoldin ja rucolan lehti. Olin varustautunut keräämään korianterin ja tillin siemenet talteen ensi kevättä varten, haravoimaan lehdet ja pistämään tulppaanien sipulit maahan. Mutta mitä löysinkään kukkapenkkien välistä, kun raivasin yhä riemukkaaasti kukkivia kosmoskukkia…
Lue lisää »